Sport och Affärer

Startsidan

Aktuella länkar

Annonsera/Utgivningsplan

Artiklar

Evenemangsenkäten

Fotbollsbörsen

Idrott och mångfald

Idrottens finansiering

Idrottens konsulter

Idrottsevenemang

Idrottsklubbarnas varumärken

Kommunrankingen

Nyhetsarkiv

Om oss

Ordlistan

Platsannonser

Podcast

Prenumerera

Professionell Idrott

På gång

Redaktionens tips

Skatteregler

SM i klubbekonomi

SM i sponsring

Speakers corner

Sponsringsläget i förbunden

Sponsringsskolan

Studentuppsatser

Tidningsarkiv

Tittartoppen

Unos krönikor

Utbildningar

Witt's Hits

Årssummeringen

MÅNADENS DEBATTÖR

Sommaren en högtid för idrottsevenemang

"Behovet av tillförlitlig och grundläggande data var påtagligt för arrangörer av evenemang under pandemin, då okunskapen om evenemangens betydelse och effekter blottades. Krisen innebar att idrotts- och kulturorganisationer började att samarbeta för att skapa en trovärdig och robust information om evenemangssverige."
 
Det säger Staffan Movin i juni månads debattinlägg. Staffan är ordförande för
branschorganisationen Svenska Motionslopp och En Svensk Klassiker. Han är även ordförande i idrottens Advisory Board till Center for Sport and Business vid Handelshögskolan i Stockholm och sitter i juryn för Sport & Affärers utmärkelse "Sveriges främsta idrottskommuner".

Klicka här för debattinlägget >

IDROTTSEVENEMANG

Rand

MÅNADENS ARENA Klicka här»

VI FÖLJER


Centrum för idrottsevenemang

- Erbjuder ekonomiskt stöd för bid och utbildningar för att underlätta arrangerandet av internationella idrottsevenemang i Sverige

Dagens industri
- Sveriges ledande affärstidning

Den Osynliga Handen

- Intressant blog om fotboll & affärer som sedan ett antal år drivs av Kristof Vogel.

Fairpay
- Stiftelse som verkar för ökad jämställdhet inom idrotten.
 

Girls in Sport
- Ideell organisation för ökad jämställdhet.

Idrottsforum.org
- Nordiskt forum för idrottsvetenskap

Idrottsplats.se

- Svenska idrottsplatser dokumenterade med foto och fakta av Mats Tallkvist


Riksidrottsförbundet
- Rf:s hemsida med information om och för landets föreningar och specialidrottsförbund 

  

Sveriges Olympiska Kommitté
- SOK:s hemsida med nyheter och OS historia

Sveriges Radio, P1
- Livsnödvändig. Skulle P1 försvinna så lämnar vi riket

Tidningen Fokus

- Djupdykande, ständigt utmanande och med en stark journalistisk integritet

Tv.nu
- Komplett guide över sportsändningar i Svenska tv-kanaler

 


Se även under fliken Aktuella länkar

RSS

Prenumerera via RSS

Rand

Tre steg från börsen till OS

 Idrottsnormen är specialisering och elitsatsning i ung ålder. Friidrottaren Madeleine Nilsson tog en annan väg. Hon valde tresteg först vid 20-års ålder och börsnoterar sig nu för att finansiera sin satsning mot OS i Tokyo.

 24-åriga Madeleine Nilsson representerar Gefle IF och är Sveriges bästa trestegshoppare. Madeleine började med friidrott som 10-åring och hade utövat i princip samtliga grenar när hon valde tresteg som 20-åring. Normen inom idrotten är specialisering och elitsatsning vid ung ålder och följaktligen hamnar resurserna hos de idrottare som tidigt är bäst inom en disciplin. Madeleine har redan kommit långt med sin egna modell och vann sitt första SM-guld i tresteg 2015. För att kunna finansiera resan mot nästa mål, OS i Tokyo, har Madeleine valt att "börsnotera sig" och ta in kapital i utbyte mot andelar i framtida intäkter. Genom så kallad crowd-investing tar Madeleine hjälp av sportintresserade finansiärer som vill vara med på hennes resa mot världseliten. Finansiärerna erbjuds att köpa andelar som kan ge rejäl avkastning om Madeleine når sina mål .  Privatpersoner och företag är sedan den 30:e augusti välkomna att köpa andelar i Madeleines friidrottsverksamhet via www.tradeinsports.se. Hon säljer totalt 2.560 andelar för 100 konor styck. I utbyte mot de 256.000 kronor i riskkapital som Madeleine tar in får investerarna totalt 20% av Madeleines intäkter under perioden 2018-2024.

 Golfspelaren Alexander Björk blev 2012 den första idrottaren att "börsnotera sig" när han tog in 272.000 kronor via Trade in Sports. Andelsförsäljningen hjälpte Alexander ut på European Challenge Tour och i våras var han länge bäste Svensk i Nordea Masters. Fortsatt bra resultat har gjort att han i princip är klar för Europatouren 2017. Racingtalangen Felix Rosenqvist tog som F3-förare in 180.000 kronor 2013 och gjorde förra helgen debut i prestigefyllda DTM för Mercedes.

 Madeleine hoppas nu bli nästa idrottare som tar kliv i karriären med hjälp av investerare. Om Madeleine skulle etablera sig som en världsstjärna inför OS i Tokyo förväntas investerarna få en avkastning på cirka 500%. Intäkterna inom friidrott utgörs huvudsakligen av sponsring och prispengar. Madeleine har redan sponsringssamarbeten med bland annat Sportamore. Om Madeleine inte skulle lyckas profilera sig som friidrottare och slå sig in topp-20 i världen riskerar investerarna att förlora 70-90% av det investerade kapitalet.

-Jag sporras av att tänja mina gränser och strävar efter att ständigt förbättras. Jag fortsätter att utvecklas och slår mitt personliga rekord varje år. Mitt långsiktiga mål är att ta mig till OS i Tokyo tillsammans med mina investerare, säger Madeleine i ett pressmeddelande.

 


Foto: Magnus Egger

 

Datum: 2016-08-31

Rand

Kommentera gärna artikeln »

Rand

Annons

Ads

Sport & Affärer utges av Ide´Media. Telefon: 0176 – 22 83 50 Mobil: 070-73 03 521 E-post: kontakt@sportaffarer.se
Sidan skapad av Yelles Webbyrå