Startsidan

Aktuella länkar

Annonsera/Utgivningsplan

Artiklar

Evenemangsenkäten

Fotbollsbörsen

Idrott och mångfald

Idrottens finansiering

Idrottens konsulter

Idrottsevenemang

Idrottsklubbarnas varumärken

Karins krönika

Kommunrankingen

Nyhetsarkiv

Om oss

Ordlistan

Platsannonser

Podcast

Prenumerera

Professionell Idrott

På gång

Redaktionens tips

Skatteregler

SM i sponsring

Speakers corner

Sponsringsläget i förbunden

Sponsringsskolan

Stefans krönikor

Studentuppsatser

Tidningsarkiv

Tittartoppen

Utbildningar

Witt's Hits

Årssummeringen

MÅNADENS DEBATTÖR

Patetisk politisk feghet

"Hur länge ska den politiska och journalistiska lekstugan fortsätta när det gäller att bedöma om Sverige ska fullfölja ansökan om vinter-OS 2026? Hur länge ska argumenten i lekstugan baseras på ”fake news” snarare än fakta? Varför kan vi inte skapa en seriös diskussion som är värdig ett land som håller miljömässig och social hållbarhet högt liksom anställningsvillkor och ”fair trade” aspekter. Faktorer som idag utgör kärninnehållet i IOC:s (Internationella Olympiska Kommitténs) regelsystem för framtida OS-ansökningar". Så inleder Peter Rohmée oktober månads debattinlägg. Peter är expert på de stora idrottsevenemangens samhällseffekter.

Klicka här för debattinlägget >

IDROTTSEVENEMANG

Rand

MÅNADENS ARENA Klicka här»

VI FÖLJER


Centrum för idrottsevenemang

- Erbjuder ekonomiskt stöd för bid och utbildningar för att underlätta arrangerandet av internationella idrottsevenemang i Sverige

Dagens industri
- Sveriges ledande affärstidning

Den Osynliga Handen

- Intressant blog om fotboll & affärer som sedan ett antal år drivs av Kristof Vogel.

Fairpay
- Stiftelse som verkar för ökad jämställdhet inom idrotten.
 

Girls in Sport
- Ideell organisation för ökad jämställdhet.

Idrottsforum.org
- Nordiskt forum för idrottsvetenskap

Idrottsplats.se

- Svenska idrottsplatser dokumenterade med foto och fakta av Mats Tallkvist


Mr Bister
- Bitsk blogg om sport, främst fotboll på Vi Tippas hemsida

Riksidrottsförbundet
- Rf:s hemsida med information om och för landets föreningar och specialidrottsförbund 

  

Sveriges Olympiska Kommitté
- SOK:s hemsida med nyheter och OS historia


Tidningen Fokus

- Djupdykande, ständigt utmanande och med en stark journalistisk integritet

Tv.nu
- Komplett guide över sportsändningar i Svenska tv-kanaler

 


Se även under fliken Aktuella länkar

RSS

Prenumerera via RSS

Rand

| Januari | Februari | Mars | April | Maj | Juni | Juli | Augusti | September | Oktober | November | December |

| 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 |

rand

Witt´s Hits April 2017

Witts

rand

01

Nurse - Nurse

- Det bästa svenska band ni aldrig har hört enligt mig. Dessa inspelningar mellan 1993-1995 kommer nu äntligen ut i en mycket begränsad upplaga på vinyl+cd. Tänk er att Peter Gabriel plötsligt möter 10cc och tar en sväng via Steely Dan som råkar krocka med Yes och så rör vi ihop ingredienserna. Då får vi dessa musikaliska Göteborgs hjältar i form av Pär Edwardson, Stefan Sporsen, Johan Strömberg, Martin Hedström och Jonas Lundberg. Nu undrar alla varför det inte blev något skivkontrakt när det begav sig. Glöm inte bort att när något är musikaliskt tekniskt bra då blev den svenska musikindustrin byxis på 90 talet. Riktiga musiker kan man inte styra som nickedockor vilket blev bandets downfall. Nu får alla intresserade chansen att uppleva bandet och på Spotify finns även 5 x- tra demospår. Plattan kan just nu endast beställas på Ginza.se. Jag rekommenderar alla att göra det. Bolag: APPARAT.


rand

02

Ray Davies - Americana

- Den nya plattan bygger naturligtvis på boken med samma namn och är en musikalisk triumf där Davies har skrivit ett antal låtar som är det bästa jag hört sedan det tidiga 70 talet och genom hela plattan har han den goda smaken att använda sig av Jayhawks som kompband vilket visar sig vara en fullträff. Mogen rockmusik blir sällan bättre!!!

Bolag: Sony Music.


rand

03

Father John Misty - Pure Comedy

- Josh Tillman som är hans riktiga namn kommer vi ihåg som medlem i Fleet Foxes som han lämnade 2012 för en solokarriär och på denna platta 3 finns ett antal fantastiska sånger som tar andan ur en och man vill bara ha mer. Lyssna på den 13 min. långa Leaving LA. och ni är förlorade. Får inte missas.

Bolag: Bella Union.


rand

04

Rodney Crowell - Close Ties

- En av de stora artisterna/låtskrivarna de senaste 40 åren som med nya plattan utmanar The Houston Kid som det bästa han gjort. Stora delar av plattan är självbiografisk och innehåller ett antal kanonlåtar som avslutas med ankomsten till Nashville 1972. Lyssna och njut. Det blir sällan bättre än så här.

Bolag: New West Records.


rand

05

Aimee Mann - Mental Illness

- Av alla kvinnliga popartister/låtskrivare är Aimee Mann min solklara favorit de senaste 30 åren. Här finns en självklarhet i de melodiösa låtarna som man inte kan värja sig emot och kvaliteten på nya plattan bekräftar detta även om plattan är mer lågmäld och till stora delar akustisk men vi har alltid låtarna som alltid håller högsta klass. Bolag:Sony Music.


rand

06

John Mayer - The Search For Everything

- Tillbaka i toppform med bra låtar som andas sval melodiös popsoul kombinerat med Mayer's eleganta gitarrkonster når han höjderna vi upplevde på 2006 års Continuum och då förstår ni hur bra denna nya är. Bolag: Columbia Records.


rand

07

Bob Dylan - Triplicate

- 3cd= 30 odödliga låtar från The Great American Songbook. Det spelar ingen roll hur His Bobness tolkar dessa pärlor. Det har blivit ointressant och jag hoppas att han har ett antal nya alster till nästa platta för det räcker nu. Bolag: Columbia Records.


rand

08

Sam Outlaw - Tenderheart

- Strålande LA artist som skriver låtar av högsta klass och som felaktigt klassas som country när man istället bör tänka på Jackson Browne och Tom Petty för att nämna några och på plattan medverkar medlemmar från Dawes och My Morning Jacket. Nu vet jag att ni blev nyfikna. Missa inte Sam Outlaw. Bolag:Six Shooter Records.


rand

09

Sheryl Crowe - Be Myself

- Gillar man Sheryl Crowe är detta ett måste då plattan för henne tillbaka till den mer renodlade rock som hon slog igenom med. Det bryts ingen ny mark men ett antal bra låtar räcker långt för de trogna. Bolag: Warner Brothers.


rand

10

Craig Brown Band - The Lucky Ones Forget

- Detroit baserade Craig Brown är en lokal musiklegend i staden och har bildat detta osannolika hårdsvängande och samtidigt sötsliskiska honky tonk band som man tror ska rasa ihop när som helst. Det är hjärta och smärta med slagsmål och ett supande i världsklass och jag älskar respektlösheten i helheten som hela tiden är på gränsen.

Bolag: Third Man Records.


Klassiker

Annons

Ads

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Sport & Affärer utges av Ide´Media. Telefon: 0176 – 22 83 50 Mobil: 070-73 03 521 E-post: kontakt@sportaffarer.se
Sidan skapad av Yelles Webbyrå